Simon Skov Fougt
Velkommen Læremidler Artikler Fagbøger/rapporter Musik Kurser Slides Holocaust Cand.pæd. Ph.d. Scenariedidaktik Medierne Kontakt/Om
Lærerkompetenceudvikling i fagteams
Kaliber - scenariebaseret danskundervisning
Faglig skrivning
Koner & Kællinger – Herrer & Homies
Læselyst og læring
Skrivelyst og læring
Udskolingsdansk
Stykker af himlen
Helt på afveje
iLitt.dk
Kanon i dansk
Noget nær det perfekte – rap i dansk

Læs mere om kurser om kønsidentitet i litteratur

På kurset præsenteres de pædagogiske tanker og holdninger der ligger bag og i ”Koner og kællinger - Frie kvinder?, Herrer og homies - rigtige mænd?” i serien ”Tid til dansk i overbygningen”. Materialet beskæftiger sig med kvinde- og mandesyn og kønsidentitet i et litteraturhistorisk perspektiv og kan anvendes i 8.-10.kl.

 

På baggrund af læsningen af henholdsvis en kvindetekst og en mandetekst debatteres kønsbegrebet og kønsrollerne og litteraturens rolle heri. Herefter gives et kort oplæg om kvindeidentitet og mandesyn, og kursisterne arbejder med udvalgte tekster i bogen for at danne et eget billede af kønsidentitet og -roller.

 

Undervejs præsenteres korte litteraturhistoriske oplæg, som sætter teksterne i et nyt lys, ligesom der gives konkrete forslag til arbejdsformer. Herunder berøres ligeledes temaet kønsidentitet til afgangsprøverne.

 

Afslutningsvis arbejder kursisterne med genren debatoplæg med udgangspunkt i bogens afsluttende opgave, der lægger op til debat om kønnene i dag.

 

Målgruppe: Dansklærere i overbygningen

Varighed: 2-6 timer

Simon Skov Fougt.
Kontakt pr. mail

Redigeret af Simon Skov Fougt
Webmaster: Simon Skov Fougt
Sidst opdateret: 15-08-2016
Denne sides adresse: www.simon-skov-fougt.dk/main/kurser/Konerogk_llinger_Herreroghomies1/
index.php
SmartSite Publisher