Simon Skov Fougt
Velkommen Læremidler Artikler Fagbøger/rapporter Musik Kurser Slides Holocaust Cand.pæd. Ph.d. Scenariedidaktik Medierne Kontakt/Om

Holocaust

 

Et foredrag med stof til eftertanke

 

 

Med ord, billeder og musik  fortælles om jødeforfølgelser gennem tiden med hovedvægt på de tiltagende grusomheder under 2. Verdenskrig, og temaet folkemord føres op til nutiden.

 

Foredragsholdere: Simon Skov Fougt, ph.d., cand.pæd., lærer, og
Stefan Teilmann Laub Nielsen, cand.mag., lærer
 

Målgruppe: 8.kl.-10.kl, gymnasiet mv. 

Varighed: 75 min.

 

Pris: Efter aftale afhængigt af antal deltagere, transport mv. Institutioner kan oplagt gå sammen om et eller flere foredrag.

 

 

Kontakt: Mail

 

 

 

Sagt om foredraget

 

Holocaust og folkedrab bør optage os alle. Vi har flere gange på vores skole haft stort udbytte af dette, desværre stadigt aktuelle foredrag, som i høj grad giver elever og lærere stof til eftertanke.

     Anne-Jette Jørgensen, lærer og skolebibliotekar, Frederiksværk Skole, Melby


Virum Skoles 8.- og 9. årgang blev bragt i tavs eftertænksomhed over fortidens grusomheder i foredraget om Holocaust, jødeforfølgelser og folkemord. En fortid som ikke bør glemmes og som på elegant vis bliver draget op til nutiden af Simon og Stefan. De kan varmt anbefales til skolens overbygning.
     Gitte Rasmussen, Skoleleder, Virum Skole

 

Et helt enestående foredrag; sagligt, engageret og inspireret fortæller de om jødernes historie gennem de sidste 3000 år krydret med dias og stemningsmusik - alt samlet i et spændende og vedkommende foredrag, som rører både vores elever, deres forældre og os dybt. De formår til fulde at fastholde teenageres koncentration i en tid, hvor alt ellers bliver klippet og gjort hurtigt og strømlinet. Redelige historiske argumenter blandet med en sjælfuld stillingtagen til et af denne verdens sorteste kapitler er ingredienserne i dette fremragende foredrag, som alle burde opleve eller genopleve...
     Vilhelm Thomsen, Lærer, og Kasper Luffe, Viceforstander, Brøderup Efterskole

 

 

Foredraget handler om det fundamentale og tankevækkende spørgsmål: Hvad er menneskelig ondskab, og hvor kommer den fra? Det præsenterer det dybt alvorlige emne på en måde, så det bliver vedkommende og forståeligt for både voksne og unge.
     Preben Ulstrup, Birgitte Veit og Sandra Kastfelt, præster i Mariendal kirke,      
     Frederiksberg

 

 

Redigeret af Simon Skov Fougt
Webmaster: Simon Skov Fougt
Sidst opdateret: 16-06-2020
Denne sides adresse: www.simon-skov-fougt.dk/main/holocaust/index.php
SmartSite Publisher